Saç Dökülmesi

55

Saç Dökülmesi
Saç dökülmesi şikayeti ile başvuran hastaların detaylı olarak hormonal faktörler, ilaç kullanımı, gebelik emzirme süreci, uzun süreli yapılan diyet ve kilo kayıpları, geçirilmiş cerrahi öyküsü, geçirilmiş olan enfeksiyonlar, vitamin, demir eksikliği bulunup bulunmaması gibi pek çok faktörün sorgulanmasının ardından detaylı bir saçlı deri ve saç muayenesi yapılmalıdır. Bazen saç dökülmesi altta yatan cilt hastalığı ve saçlı deriyi ilgilendiren sorunlar neticesinde de gerçekleşebilmektedir. Sonrasında altta yatan nedene yönelik tetkikleri yapılmaktadır.

Saç dökülmesinde en sık rastlanılan sebeplerin başında demir eksiklikleri, vitamin eksiklikleri, kalıtsal nedenler(androgenetik alopesi), saç düzleştiricileri, fön, boya, perma gibi yıpratıcı İşlemler, çok sıkı saç toplamak, stres ve beslenmeyle ilgili sorunlar sayılabilir.
Altta yatan neden ortadan kaldırılmadığı takdirde sorunun çözülmesi mümkün değildir. Nedenin tespiti ve tedavisiyle beraber daha iyi yanıt almak ve kısa sürede saça sağlık kazandırmak amacıyla ek tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır.

Saç dökülmesi tedavileri

Saç Dökülmesi Tedavisi
Saçlarımızın belirli bir büyüme ve dökülme döngüsü vardır. Bu sebeple günlük olarak 50-100 adet saç telinin dökülmesini normal olarak kabul etmekteyiz. Saç teli döküldüğünde sadece gövdesinde kopma olur, saç kökü yani folikül yerinde kalır. Bu kökten yeniden saç teli oluşur. En sık karşılaşılan saç dökülmeleri skar yapmayan, yani saç folikülünün yok olmadığı saç dökülmeleridir.

Tedavi Yöntemleri

Saçlı Deri Mezoterapisi saç için gerekli vitamin, mineral, aminoasitler ve homeopatik ilaçların saçlı deri içine ince iğnelerle enjekte edilmesidir. Saçlara faydalı olan maddelerin direkt olarak folikül içine verilmesi ile hedefe yönelik hızlı sonuç sağlanmış olur.

Mezoterapi saç dökülmesini kontrol altına almak, saçın kalitesini arttırmak ve yeni saç çıkışını düzenlemek hedeflenir. Mezoterapinin içeriği, saç dökülmesinin tipi, kişinin cinsiyeti, dökülme miktarı esas alınarak seçilir. Uygulama ince mezoterapi iğneleri ile saç kökü hedef alınarak yapılır. Saç mezoterapisi tek başına yapılabileceği gibi dökülmenin türü ve şiddetine bağlı olarak lazer, PRP, mikroiğneleme gibi tedavilerle kombine edilerek de yapılabilir.

Mezoterapide kullanılan ilaçların sistemik emilimi çok kısıtlı olduğundan, sistemik dolaşıma ilaç geçişi yok denecek kadar azdır. Bu da herhangi bir sistemik yan etki yaşanmaksızın lokal olarak maksimum faydayı almamızı sağlamaktadır.

Seans sayısı kişiye göre değişmekle birlikte birinci ay 3 veya 4 seans, ikinci ay 15 günde 1 seans, üçüncü aydan sonra ayda bir seans şeklinde düzenlenmektedir. Saç mezoterapisinde ilk olumlu sonuçların görülmesi için 3 ay geçmesi gerekir. Androjenik alopesi kronik bir süreç olduğundan tedaviyle sağlanan olumlu yanıtın devam edebilmesi için idame uygulamalara devam etmek önem taşımaktadır.

Rejenera Actıva otolog mikrogreft yöntemi

Regenera activa, bir diğer ismi ile hücresel saç tedavisi, kendi saç kökleriniz ile dökülmüş olan saçsız bölgeyi tedavi etmeye dayanan bir yöntemdir. Tedavinin amacı zayıflamış saç köklerinin yenilenerek daha sağlıklı gözükmesini sağlamak, gerekli olan büyüme faktörleri ve kök hücrelerini kendi dokularımızdan elde etmektir.

Uygulamadan sonuç almak için tek bir seans yeterlidir. Tedavinin prensibi genetik olarak dökülmeyen saç dokularının dökülen bölgelere enjekte edilmesi olduğu için genellikle tek seanstır. İkinci bir seansa belki birkaç yıl sonra ihtiyaç duyulabilir.