Dolgu Uygulamaları

dolgu-uygu

Dolgu uygulaması
Dolgularda kullanılan Hyaluronik asit nedir?
Bu madde cildimizde normaldede bulunur, bu yüzden ürüne karşı genellikle alerji görülmez. Su tutan, cilde elastikiyet veren hyaluronik asidin kalın, orta, ince yapılı ve mezoterapi amaçlı kullanılan çeşitleri vardır. Dudak dolgusunda en çok, ince ve orta kalınlıkta olan hyaluronik asit çeşitleri tercih edilir. Böylece doğal bir görünüm sağlanmaktadır. Hyaluronik asit kalıcı değildir, 6-12 ayda erir. Ayrıca uygulama sonrası herhangi bir problem olduğunda rahatça eritilebilir.

Dudak dolgusu nedir?
Dudak dolgusu dudağı dolgunlaştırmak, şekil vermek, asimetrisi varsa düzeltmek, gençleştirmek ve dudak üstü çizgilerini gidermek amaçlı yapılan bir işlemdir. Bu amaçla en çok hyaluronik asit içeren dolgular kullanılır.

Dudak dolgusu nasıl uygulanır?
Hyaluronik asitli dolgular genel olarak 1 cc’lik tüpler halindedir. Dudak önce anestezik kremle uyuşturulur. Bazen lokal anestezi de yapılabilir. İnce iğne veya kanül (delici özelliği olmayan bir iğne) yardımı ile dudağa dolgu maddesi verilir. Yapılış şekli tamamen kişiye özel olmalıdır. Özellikle dudak dolgusu, dünyada genel güzellik ölçütü kabul edilen altın oran gözetilerek yapılmalıdır. Her dudağın şekli ve yüze oranı farklıdır. Ayrıca diş yapısı da önemlidir. Bu yüzden hem dudak, hem diş, hem de yüz oranları dikkate alınarak dolgu yapılmalıdır.

Dudak dolgusu yapıldıktan sonra neler beklenmelidir?
Dudak dolgusu işlem yapıldıktan hemen sonra belli olur. Ancak işlem günü ödem nedeniyle biraz şiş gözükebilir. Özellikle işlemden 1-2 gün sonrasında ödem ve morluk olabilir. Dudak dolgusu asıl şeklini 3 haftada alır. Bu arada dolgun dudak isteyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Ödem gidince dudak iner ancak tatlı bir dolgunluk ve güzel bir şekil gelir. Daha dolgun dudak isteyenler 2-5 ay aralıklarla 1-3 sefer dolgu yaptırırlarsa uzun süre kalıcı olan dolgun dudağa sahip olabilirler.

Dudak dolgusundan sonra görülen yan etkiler nelerdir?
Genel olarak 1-4 gün süren morluk, 1-2 gün süren ödem, 1 ay devam eden küçük sertlikler olabilir.

İşlem öncesi nelere dikkat edilmelidir?

İşlemden birkaç gün öncesine kadar limon suyu gibi C vitamini içeren gıdalar,yeşil çay, ginco biloba , aspirin türü kanı sulandıran ağrı kesiciler, kan sulandırıcılar içilmemelidir. İşlem günü çok yoğun kahve içilmemelidir. İşlemden sonra buz tutmanın ödemi ve morluğu azaltmada faydası vardır.

Dolgu Maddeleri Dudak Dolgusu Dolgu Tedavisi
Dolgu Enjeksiyonu
Deri altına enjekte edilerek yapılan dolgu estetiği, yüzdeki sarkmayı gidermek, derideki ince ve derin kırışıklıkları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılan maddelerdir. Dolgu enjeksiyonu tedavisinden hemen sonra daha genç bir görünüm sağlanır. Dolgu estetiği yüzdeki yorgun ifade giderilir
Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve hyaluronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Özellikle göz, ağız, çene, boyun, burun, alın bölgesinde kırışmalar ve sarkmalar ortaya çıkar. Yüzün orta ve alt kısımlarında sarkma ve kırışıklıklarda dolgu enjeksiyonu başarıyla kullanılabilir. Özellikle yanak ve çene bölgesi sarkmalarında en başarılı yöntemlerden biri dolgu enjeksiyonlarıdır.
Dolgu enjeksiyonu dudağa daha dolgun ve genç görünüm sağlamak amacı ile uygulanmaktadır. Dudak etrafında ortaya çıkan çizgiler dolgu maddesi uygulamaları ile yok edilebilir.
Dolgu enjeksiyonu kırışıklık veya deri defektinin olduğu bölümün altına derideki çöküklüğü gidermek amacı ile yapılır. Bu bölgedeki kırışıklık ve çukurlar dolgu maddesinin etkisi ile azalır veya kaybolur. Ciltteki derin yara ve akne izlerini gidermek için de kullanılabilmektedir. Dolgu maddesinin kollajen üretimini arttırıcı etkisi olabilmektedir.
Hyalüronik asit ve calsiyum hidroksi apatit tüm dünyada giderek popülaritesi artan etkin ve şu an için en güvenli dolgu maddeleridir.
Hyaluronik asitli dolgular dudaklara hacim ve dolgunluk verirken ağız ve burun çevresindeki kırışıklarda çok etkili olabilmektedir. Hyalüronik asit kırışıklık hattına ya da dudaklara ince bir iğne yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Ca hidroksi apatit dudağa uygulanmaz.
Hyaluronik asit ve calsiyum hidroksi apaptit içeren dolgular tüm yüzde sarkmayı gidermek amaçlı kullanılabilir. Ayrıca burun yanak çizgisi, dudaktan çeneye inen sarma çizgisi, bozulan çene hattı, düşen yanakları kaldırmakta başarı ile kullanılabilirler. Diğer cilt yenileme teknikleri ile birlikte kişinin cilt yaşı ve görüntüsü 5-10 yaş geriye alınabilir.
Dolgu enjeksiyonu etkisi uzun süre kalıcıdır. Alerji ve deri sertleştirme riski çok düşüktür. Dolgu enjeksiyonu 20- 30 dakika sürmektedir. Uygulama sonrası kişi rutin aktivitelerine hemen dönebilir. Kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte maddesinin yapılış teknolojisine gore 6- 18 ay kadardır.

Dolgu maddesi nasıl etki eder?
Yüzde uygulandığı alana dolgunluk sağlayarak etki etmektedir. Yüzde yapıya ve yaşa bağlı elastikiyet kaybı, çökme ve boşluklar meydana gelerek sarkma ve kırşıklıklara yol açar. Meydana gelen doku ve hacim kayıplarının altına dolgu maddeleri konulduğunda yüzde sarkma ve kırışıklıklarda işlemden hemen sonra düzelmeler meydana gelir. Ayrıca hyaluronik asit ve calsiyum hidroksi apatit ciltte kollajeni arttırdığı bilinen maddelerdir. Dolgu uygulamaları ciltte yenilenme yapar. Bu yüzden zaman içinde dolgu erise bile cilt daha iyi hale gelir.
Hangi bölgeler dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilebilir?
• Yüzdeki sarkmanın giderilmesi
• Kaş arasındaki çizgiler
• Ağız etrafındaki kırışıklıklar
• Nasolabial çizgiler (Burun kanatlarından dudak köşelerine inen kırııklık)
• Ağız kenarından çeneye doğru uzanan kırışıklıklar
• Kaşa şekil vermek
• Elmacık kemiklerini belirginleştirmek
• Çene hattını düzeltmek,
• Dudak şeklinin vurgulanması ve hacminin arttırılması, asimetrik dudakların düzeltilmesi başlıca kullanım alanlarıdır.
Dolgu enjeksiyon tedavi nasıl yapılır?
İnce bir iğneyle dolgu maddesi düzeltilecek alana enjekte edilir. Jel kırışıkların altını doldurur. Dolgu maddesi enjeksiyon işlemi genellikle anestezi gerektirmez. Ancak dudak bölgesinde anesteziye gerek görülebilir. İşlem 20- 30 dakika kadar sürer. Sonucu hemen görürsünüz. Ancak en iyi sonuçlar 3 hafta sonra ortaya çıkar. Özellikle sarkma giderilmesinde 3 hafta sonra sonuçlar görünür hale gelir.
Dolgu enjeksiyonundan sonra nelere dikkat etmeliyim?
Aşırı sıcak (güneşlenmek, solaryum gibi) ve soğuktan tedavi sonrası birkaç gün kaçınmak dışında dikkat etmeniz gereken bir şey yoktur.

Dolgu enjeksiyonu yan etkileri nelerdir?
Yan etkiler az görülür ortaya çıkanlarda hızla geçerler. Uygulama alanında geçici olarak şişlik, kızarıklık, morluk ve hassasiyet gözlenebilir.